به گزارش جام جم آنلاین، در این نشست تحقیقات درباره مسئله قفقاز جنوبی، توسعه همکاریهای منطقهای (سیاسی، اقتصادی، امنیتی، حملونقل، انرژی و سایر موارد) مورد بحث قرار خواهد گرفت.
یکی از اهداف اصلی این نشست حلوفصل مسائل منطقهای، بدون مداخله کشورهای خارجی و با مشارکت کشورهای منطقه و برقراری مذاکرات صلح میان آذربایجان و ارمنستان اعلام شده است.
اولین نشست در چاچوب ۳+۳، سال گذشته در مسکو و در سطح معاونان وزرای امور خارجه بدون مشارکت گرجستان برگزار شد و حالا دور بعدی این مذاکرات به میزبانی تهران برگزار میشود.
مهمترین پیام این نشست، قدرتنمایی دیپلماتیک ایران در برابر تلاش غرب بهمنظور انزوای ایران است. میزبانی تهران بهخوبی نشان میدهد که کشورهای منطقه علاقه دارند در چارچوب دیپلماسی کشورمان مناسبات میان خود را شکل دهند.
دومین پیام این نشست، تاثیر ضعف اسرائیل بر همگرایی منطقهای است. تجربه نشان داده که هرگاه رژیم اشغالگر قدس در ضعف بوده، فضا برای همگرایی و همافزایی دولتهای منطقه فراهم آمده و هرگاه عکس آن باشد، منطقه در آتش التهاب و تنشآفرینی میسوزد.
جنگ قره باغ و برخی مواضع تنشآلود در این منطقه، ناشی از فعالیت لابی صهیونیستی است که حالا در دوران اغمای درونی به سر میبرد و این امر فضا را برای همکاری منطقهای باز کرده است.
پیام بعدی این نشست اما به دولتهای مداخلهگری است که میخواهند با اختلافافکنی، فرصتی برای نفوذ بیابند. این نشست نشان داد که در نظم نوین منطقه، بیگانگان شانس زیادی برای مداخله نداشته و باید واقعیتهای جدید منطقه غرب آسیا و قفقاز و محوریت ایران در حفظ ثبات منطقه را بپذیرند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد